14 Aralık 2012 Cuma

me


mirror mirror'ı izledim iki gün önce. pamuk prenses ve yedi cücelere alternatif bir hikaye yazmışlar. fırsatınız olursa indirin izleyin, neşeli bir şey. ayrıca snow white'ı ilk kim pamuk prenses olarak çevirdiyse kendisini tebrik ediyorum. birebir çevirisi kıytırık oluyor zira. çeviren kişi hayalgücünü konuşturmuş çok da iyi güzel yapmış, ellerine sağlık.

sizin hiç göbek deliğiniz pişik oldu mu? benim oldu ya aslkdalfdk. çok marjinal bir insan olduğum için........... annem spor yapıyosun ondan oldu kesin filan dedi ama ben 6 aydır spor yapıyorum niye şimdi oldu anlamadım. bi de saçlarım aşırı derecede dökülüyor, tomboy kestirmeyi düşünüyorum. hem spor yaparken de kolaylık olur. bilemedim.

ya esas o değil de ben uzun zamandır Sherlock izlemiyorum, Benedict'in o aşırı karizmatik sesini unutmuşum. iki gün önce parade's end'i indirdim, izlemeye başladım da allahım o nasıl bir ses tövbe estafurullah ya. herkes adamı çirkin buluyor ki bence asla çirkin değil aksine fazla muntazam bir yüzü var, adamın sesi yeter ya. o konuşmaya başlayınca her şeyi unutuyor insan. bi tek şeyi unutamıyorum, o da sherlock'un yeni sezonuna daha bir yıl var, ki neredeyse bir yıldır bekliyoruz zaten. ibneler bi an önce çekin de yayınlayın şu Sherlock'u öldük burada beklemekten. 2013 christmas ne aq. şeklinde ağzımı dahi bozuyorum. u_u

birkaçtır doctor who'daki son doktoru neden çok sevdiğimi insanlara açıklamak zorunda kaldım. aşk bu, ben size soruyor muyum niye gittin x kişiye aşık oldun diye. sormuyorum. neden? çünkü aşkta anlam aramıyorum. matt naber bebeğim seni çok seviyom.

ntv tarih çok iyi bir iş yapmış Oğuz Atay'ın 35. ölüm yıldönümünde kızından aldıkları mektupları yayınlamış bir de dosya hazırlamışlar. Oğuz Atay'ın yazar tarafını değil de geri kalan taraflarını ortaya koymaya çalışmışlar. çok başarılı bir dosya olmuş, hazırlayanların ellerine sağlık. Dergide Atay'ın mektupları var hem de baya bildiğiniz mektubu taratıp koymuşlar dergiye, çok da güzel yazıyormuş. bir de mektup yazma şekli de çok hoş. sanki karşısındaki ile diyalog halindeymiş gibi yazmış. hani biriyle muhabbet edersiniz de bazı yerlerde karşınızdakinin sizi anlamadığını fark ettiğinizde ya da sizi dinleyip dinlemediğinden emin olmak için "efendim?" dersiniz ya Atay da mektuplarına bazı yerlerde bu kelimeyi kullanmış. mektubu okurken Atay ile birebir muhabbet ediyor gibi oluyor insan, pek hoş. 

bi tane de kızı Özge'ye yazdığı mektup var, berdevam diye bir kelime kullanmış. sonra da parantez açmış "devam ediyor, sürüyor demek - siz gençler bu sözcükleri bilmezsiniz" diyip parantezi kapamış. böyle bir insanın elinin altında bulunmak epey zor olsa gerek, hasret dolu mektup yazayım derken adam kendini laf sokarken buluyor. ehehe.

ben de bu vesile ile 25 kere başlayıp fakat bir türlü bitireme becerisi gösteremediğim tutunamayanlara bir daha başlamayı düşünüyorum. kitap kalın olduğu için yanımda taşımak zor oluyor filan diye bahanedeydim, artık bir e-readerım var içinde de tutunamayanlar var. bahanem de kalmadı. bir de yıl içerisinde korkuyu beklerken'i okudum, çok da beğendim. daha bir ısındım Oğuz Bey'e. inşallah okuyacağım işte bu şekil.

bizim bir arkadaş ekolü: Oğuz Atay'ın kitaplarını okuyup, kendisini çok sevip, öldüğü gün doğmak çok değişik bir duygu olsa gerek. kutlu olsun.

mektup demişken kendi mektubuma gelelim. ehehehe

Fatma kızkardeşimle organize olup bana sürpriz kargo yollamış ya. içinde de çok istediğim tilkili kupa, doğumgünümde telefonda konuşurken güzel bir defter ve kalem bulursam alacaktım ama bulamadım dediğim için bir defter ve çok güzel yeşil yazan bir kalem bir de 3 sayfalık mektup vardı. mektup almak çok başka bir duygu, bunu unutmuşum. okurken o kadar mutlu oldum ki. hediye işi zaten başlı başına çok güzel bir olay. ister al ister ver her iki açıdan da çok harika şeyler hissediyor insan. bir de bu hediye kargo sayesinde öğrendik ki mng kargo iğrenç bir firma, istanbuldan ankaraya bir kargoyu 3-4 günde ancak şubeye getirebilmelerinin hiçbir mantıklı açıklaması yok. aynı işi yurtiçi kargo 24 saatten az bir sürede yapıyor. bokkafalar.

ben birilerini çekiştirecektim ama unuttum yine aksfdjalf neyse şimdilik bu kadar.

öpt bye.