27 Şubat 2013 Çarşamba

insanity workout 8. hafta

merhaba.


insanity'de son haftaya girdik çok şükür. geçen haftaki videolar görece daha kolay gelmeye başladı. yalnız bu ikinci aya başladığımdan beri dizlerim ve el bileklerim ağrıyor. el bileklerim sadece spor esnasında ağrıyor şınav pozisyonlu hareketlerin çokluğundan ötürü. bu sorun değil, çünkü spordan sonra ağrı olmuyor. ama dizlerim spor esnasında asla ağrımıyor, spordan sonra özellikle merdiven çıkarken ağrıyor. bi de ağrı ne azalıyor ne çoğalıyor, sabit bir ağrı. hamlama ağrısı diycem ama dizde hamlama ağrısı mı olur? ayrıca yaklaşık bir aydır geçmeyen hamlama ağrısı olmaz. bu neyin ağrısı. :(

insanity ile ilgili tek problemim diz ağrılarım sanırım. onun dışında bana çok abuk gelen birkaç şınav pozisyonu hareketi dışında her hareketi yapabiliyorum. şu anda kilo verme derdinde olmadığım için mental olarak biraz koptum insanity'den. son düzlüğe girmişken hiç hoş olmadı ama her ne kadar çok isteyerek olmasa da aksatmadan haftada 6 gün yapıyorum.

önümüzdeki hafta 5 mart itibari ile tekrar ilk ay videolarına dönüyorum. bu ilk ay videolarını bir haftalık recovery week videoları ile birlikte 5 haftalık bir program olarak yürütmeye karar verdim. ikinci ay videoları benim psikolojik sınırlarımın çok üstüne ve hareketlerin büyük kısmını yapıyor olsam da yeteri kadar verim alamadığımı düşünüyorum. verimden kastım hareketi düzgün ve sürekli yapabilmek. fakat ikinci ay videolarının şöyle dolaylı bir etkisi oldu, ilk ay videolarının hareketlerini eskiden %80 civarında yapabiliyorken şu anda %95 oranında yapabiliyorum. dolayısıyla çok daha verim aldığım videoları sürekli yapmakta bir sakınca görmüyorum.

kilo verme döneminin 5 ayını tek bir tae-bo videosuyla geçirdiğimi düşünürsek, ilk ay videolarının rejimime sadık kaldığım takdirde tae-bo etkisi yaratacağını düşünüyorum. rejim demişken 5 mart itibari ile kilo verme rejimime dönüyorum böyle kilo sabitleme rejimi yapıp spora ağırlık vermek bana uymadı çünkü yemek yeme mentalitem bozuk. biraz yemek diye bir şey yok bende. ya hiç yemicem ya da çok yicem. nisan ortasına kadar bekleyip vakit kaybetmek istemediğime karar verdim. 5 martta başlayıp 3 ayda 6-8 kilo vermeyi planlıyorum. hakkımda hayırlısı.

haftaya son kez görüşmek üzre.

ciao.